Trendcsatorna stratégia, Tőzsdei trendelemzés az Andrew’s Pitchfork, Adrew-villa segítségével


ELSŐDLEGES, MÁSODLAGOS, ÉS HARMADLAGOS TRENDEK

Írta: Dankó Zoltán Stratégia 0 A japán gyertya jól ábrázolja az árfolyamok mozgását. A jó belépési szignálok viszont néha nem egy gyertyában jelennek meg, hanem időnként össze kell őket adni.

trendcsatorna stratégia internetes pénzt kereső weboldal

Az árfolyamok olvasásának képessége csak hosszú gyakorlással sajátítható el. Bizony több ezer óra tapasztalat szükséges ahhoz, hogy a japán gyertyák sűrűjéből kiválaszthassuk azt a néhányat, ami számunkra kedvező jelet mutat. Ezek a jelek sokszor nem egy jól felismerhető gyertyában, hanem ezek összegében jelennek meg.

trendcsatorna stratégia stratégiai pillangó opciók

Ezért időnként gyertyát is össze kell tudnunk olvasni. A módszer nem bonyolult.

Miért fontos az alakzatok ismerete?

Induljunk el a szürke területnél ábrázolt első nagy eső piros gyertya nyitó árától. Ez lesz az összeadott gyertyánk nyitó ára.

amsalajogastudio.hu - A legtöbb pénz a legrövidebb idő alatt

Haladjunk tovább, kövessük az ármozgást. Figyeljük meg milyen utat jár be az ár, hol lesznek a kanócok legmélyebb, és legmagasabb pontjai. Majd a második emelkedő gyertya záró áránál határozzuk meg az összeadott gyertyánk záró árát.

Létrehozva: Nem csak tőzsdei termékek esetében, hanem árupiacokon, devizák piacán is használható az Adrew-villa, melynek segítségével a trendelemzés folyamata egyszerűsíthető.

Kaptunk egy kis testű, hosszú alsó kanócos spike gyertyát. Azt trendcsatorna stratégia érdemes megnézni, hol, milyen környezetben és árszinten fejlődött ki a szignál. Esetünkben ez egy feltételezett emelkedő trendcsatorna alsó vonalánál alakult ki.

trendcsatorna stratégia bináris opciók mezco

Ez nekünk kedvező belépési lehetőség, hiszen a csatornában továbbhaladva, még jókora utat tehet meg felfelé a mozgás. Ezzel szemben a kockázatot alacsonyan lehet tartani, hiszen ha mégis letörne az emelkedő trendvonal, gyorsan, és kis veszteséggel léphetnék ki a tranzakcióból.

A trendcsatorna tetejénél kizártam a pozíció felét, és a másik fél részt megpróbáltam játékban tartani.

1. A trend irányának a megállapítása

Viszont nem következett be a trendcsatorna stratégia való kitörés, ami tovább gyorsíthatta volna a mozgást. Az árfolyam beoldalazott. A TP-t a csúcsok szintjénél határoztam meg, de mivel nem trendcsatorna stratégia el, és már erő sem látszott a japán gyertyák mozgásában, ezért a maradékot kézzel zártam. Nézd meg a japán gyertyákról szóló előadásom felvételét, amiben szó van a gyertyák összeadásáról is!

Az előadás felvételének megtekintéséhez jelentkezz be!

  • FX Profit közösség TRENDEK A technikai elemzés alapelemei a japán gyertyák, amelyek egy adott időszakra vonatkoztatva jelzik a kezdő és a záró árat, valamint az időszakon belül megjárt minimum és maximum árat.
  • A Szörf kereskedés esetében számos stratégiát alkalmazunk, és mindig azt vesszük elő, amely leginkább illeszkedik az adott szituációhoz.
  • Stratégia Évtizedes trendvonalat tesztel az euró Évtizedes trendvonalat tesztel az euró

Rejtett tartalom, amit csak a tagok láthatnak!