Robotok kereskedelemhez, Ez a szórakoztatóipar végét jelenti?


A kínai robotok már az uniós spájzban vannak

Ajánlom A Kathimerini görög napilap online kiadása adott hírt arról, hogy Görögországban és Cipruson megkezdi európai terjeszkedését a kínai robotipar. Az eddig kínai gyárak, raktárak és ellátási robotok kereskedelemhez logisztikai automatizálására szakosodott Geek Plus évek óta komoly piachódítási terveket megfogalmazó robotikai vállalat, de most a jelek szerint "teremtményeivel" elkezdi bebarangolni egy Kínán kívüli piac kínálta lehetőségeket.

Az FDL-lel kötött szerződéssel pedig valóban megkezdik az európai terjeszkedést. Megoldásaik, rendszereik és szolgáltatási csomagjaik a raktározási munkamenet idő- és költségtényezőit célozzák, de kiemelt területként kezelik az online kereskedelemben a megrendelések robotok kereskedelemhez idejének csökkentésének kérdését.

robotok kereskedelemhez

A vállalatot alig féltucat emberrel indították el, de a létszám mára már meghaladja a főt. A robbanásszerű vállalati növekedés hajtóerejét az iparági elemzések a masszív hardverhez jól illesztett innovációk számítógépes robotok kereskedelemhez, gépi tanulás, mobil manipuláció fejlesztések stb.

Guruló robotok végzik a házhozszállítást Kínában Guruló robotok végzik a házhozszállítást Kínában kereskedelem A robotfurgon akár öt kilométeres távolságra is kiszállítja a megvásárolt árut. Az önvezető robotok segítségével a cég könnyebben áthidalja a növekvő munkaerőhiány és az ország logisztikai iparágában bekövetkezett bérnövekedés okozta problémákat. A négykerekű, kisebbfajta golfkocsi méretű szállítójárműveket a mesterséges intelligencia artificial intelligence robotok kereskedelemhez kamerákkal és szenzorokkal is ellátták. A guruló csomagszállítók 20 kilométeres óránkénti végsebesség mellett képesek kikerülni az eléjük kerülő akadályokat, elkerülik a dugókat és állítólag betartják a közlekedési táblák jelzéseit.

Ennek példája volt a nagy figyelmet keltő és elismerést hozó vezető nélküli targonca bemutatása - melynek köszönhetően a Geek Plus ben már ott volt a Robotics Business Review RBRvagyis a világ leginnovatívabb és kereskedelmileg legsikeresebb robotikai vállalatainak TOPes listáján.

A sikerekkel pallérozódott az ügyfélkör is: ma már elmondhatják, hogy olyan technológiai, logisztikai és kiskereskedelmi vállalatokkal sikerült jelentős robotok kereskedelemhez üzletet kötniük, mint az Alibaba vagy a Denso.

Jönnek a kereskedő robotok

Íme például egy videó a csomagbegyűjtő finomhangoltsági szintjéről: Moving the world intelligently! A Tőzsdei kereskedési tanfolyamok Plus fogadalma egyelőre az, hogy az utóbbi évek évi ezer egységnyi robotépítési méretről fellépnek a termeléssel 10 ezer darab fölé.

robotok kereskedelemhez

Zheng Yong, a vállalat vezérigazgatója korábban a Bloombergnek robotok kereskedelemhez becsülte, hogy mivel csupán Kínában mintegy félmillió efféle robotra volna már ma is szükség, számukra a növekedési pálya hamarosan azt is lehetővé teszi, hogy évente akár ezer robotot szállítsanak a piaci szereplőknek.

Ebben pro és kontra is szerepet kaphat az egyre élesebb amerikai-kínai kereskedelmi háború, ám a Geek Plusnál azzal számolnak, hogy adott esetben képesek lesznek Ázsiában, Ausztráliában és Európában kinőni az észak-amerikai problémákat.

Azt, hogy Zheng Yong nem csupán a levegőbe beszélt, ez év elején a robotika híreikre szakosodott Robotics and Automation News is a bináris opció jelentése, amikor megírta, hogy a pekingi vállalat eszközei és szolgáltatásai iránt "drámai módon megnövekedett az érdeklődés".

Megrendelőik elsősorban az e-kereskedelem, illetve robotok kereskedelemhez autóipari ellátási láncok oldaláról érkeztek, és az autonóm mobil robotok eladásai adatai szerint robotok kereskedelemhez Geek Plus átlépte a 10 ezer értékesített egységen.

robotok kereskedelemhez

A piaci növekedés lehetősége szinte beláthatatlan: az ABI Research víziója szerint világban ben működő, mintegy automatizált raktárból re 50 ezer lesz, és ezekben már akár 4 millió robotok kereskedelemhez is dolgozhat. A görög FDL évek óta készült a raktározási rendszere robotizálására: már ben az első helyre sorolták az ágazat kihívásainak listáján a raktárrobotika fontosságát az ellátási láncban.

Pontosan meg is határozták, mikor jön el a fordulópont: "A raktári robotika trend valódi fordulópontja akkor érkezik meg, amikor a technológiai gyártók elsajátítják az igazi robotszedés művészetét, ahol a robotok képesek leszedni a megrendeléseket a hagyományos állványokról" - írták három éve.

  1. Demo számla binomo
  2. E-kereskedelem és kiskereskedelmi logisztika | KUKA AG
  3. Csereopciók típusai
  4. Egyre több területre törnek be a robotok - E-kereskedelem - DigitalHungary

És most éppen ide jutott el a szegmens. Noha a Geek Plus és az FDL üzletkötéséről robotszámról, volumenről, határidőkről a felek eddig nem árultak robotok kereskedelemhez részleteket, a szerződés indokoltságául egy tételt így is érdemes megmelíteni.

A kínai e-kereskedelemben a November én tartott Singles Day csúcsterhelés alapján tekintheőt a nálunk ismert Fekete Péntek közeli rokonának.

robotok kereskedelemhez

A tavalyi Singles Day után a Geek Plus rendszereiről kiadtak egy jelentést. Ennek a legfontosabb megállapítása az volt, hogy a náluk aznap leadott robotok kereskedelemhez millió rendelési tételt 72 órán belül kézbesítették a rendszerek, és miközben a 48 órás "részidő" 86 százalékos szállítási arányt mutatott, a több mint márkát és üzleti partnert megmozgató infrastruktúrában a pontossági arány 99,97 százalékos volt. Ezerből három megrendelés nem ért időben célba, vagy akadt vele probléma.

Ez jelenleg a kínai cég autonóm robotokból épített rendszereinek raktározási potenciája.